Pomidory nadziewane krewetkami

    Pomidory nadziewane krewetkami

    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna przystawka na wyjątkowe okazje! Soczyste pomidory nadziewane sałatką z jajek, fasolki i krewetek.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 50 g zielonej fasolki szparagowej
    • 200 g krewetek
    • 1 cebula
    • 2 łyżki kaparów
    • 2 łyżki majonezu
    • 4 pomidory

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 45min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Jajka obrać i rozgnieść widelcem. Fasolkę wrzucić na wrzącą wodę, zblanszować i pokroić na małe kawałki.
    2. Krewetki gotować przez 2-3 minuty. Obrać i posiekać. Cebulę posiekać.
    3. W miseczce wymieszać krewetki z jajkami, fasolką, cebulą i kaparami. Dodać majonez i wymieszać.
    4. Z pomidorów odkroić czubki, wydrążyć miąższ i do środka nałożyć sałatkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis