Pieczarki z serem pleśniowym

    Pieczarki z serem pleśniowym

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny i prosty dodatek, który będzie wspaniałym dopełnieniem każdego dania. Zamiast gorgonzoli można użyć innego sera pleśniowego.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g pieczarek
    • 1 pęczek sałaty
    • 1 pęczek cebulki dymki
    • 100 g sera gorgonzola
    • 100 g śmietany
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Pieczarki umyć i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Pokroić w plasterki.
    2. Sałatę porwać na kawałki, cebulę posiekać.
    3. Ser rozgnieść widelcem, dodać śmietanę i sok z cytryny, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
    4. W salaterce wymieszać pieczarki z sałatą i cebulą, polać sosem - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis