Krewetki w śmietanowo-czosnkowym sosie

    Krewetki w śmietanowo-czosnkowym sosie

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 6 osób

    Danie proste i smaczne - makaron z kremowym sosem z dużą ilością czosnku i krewetkami. Koniecznie z natką pietruszki!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu spaghetti
    • 3 ząbki czosnku, posiekane
    • 2 łyżki masła
    • 500 g krewetek
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 pęczek świeżej pietruszki, posiekany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody al dente. Odcedzić, zachowując 1/2 szklanki wody z gotowania.
    2. Czosnek podsmażyć na maśle. Dodać krewetki i smażyć przez 2 minuty.
    3. Dodać śmietanę, wymieszać. Wlać wodę z gotowania makaronu, wymieszać.
    4. Dodać makaron, wymieszać. Dodać pietruszkę, sól i pieprz. Gotować przez kilka minut i podawać.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis