Pierś z kurczaka w migdałach

    Pierś z kurczaka w migdałach

    5polubień
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Niecodzienny przepis na pierś z kurczaka - wygląda i smakuje wspaniale, więc warto się pokusić i przyrządzić!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 600 g filetu z kurczaka
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • 1/2 szklanki migdałów
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki masła
    • 1 gruszka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i skropić sokiem z cytryny.
    2. Migdały posiekać i obtoczyć w nich kurczaka. Posypać solą i pieprzem.
    3. Na patelni rozgrzać masło i smażyć filety przez 3-5 minut z każdej strony.
    4. Gruszkę pokroić w cienkie plasterki. Kiedy kurczak jest już prawie gotowy, ułożyć na nim plasterki gruszki i smażyć jeszcze przez minutę - smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis