Tilapia smażona z warzywami

    Tilapia smażona z warzywami

    2polubienia
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Prosty i smaczny posiłek doskonały na środek tygodnia! Ryba z ziemniakami, pomidorami i papryką, doprawiona bazylią.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetów z tilapii
    • 4 ziemniaki
    • 2 pomidory
    • 1 cebula
    • 2 papryki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki masła
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 pęczek bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rybę pokroić na kawałki. Ziemniaki pokroić w plasterki, pomidory w kliny, cebulę w półplasterki, a paprykę w słupki.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę, rozpuścić masło i smażyć ziemniaki przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
    3. Do ziemniaków dodać cebulę i paprykę, smażyć przez kilka minut. Następnie dodać rybę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem, smażyć przez kilka minut, delikatnie mieszając.
    4. Bazylię posiekać i dodać do potrawy. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis