Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

    Pierś z kurczaka z pieczarkami i serem

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 9 osób

    Szybkie, proste i pyszne danie dla całej rodziny. Soczyste kawałki kurczaka smażone z pieczarkami i serem żółtym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cebula
    • 500 g piersi z kurczaka
    • 200 g pieczarek
    • 1/2 łyżeczki tymianku
    • sól i pieprz do smaku
    • 200 g sera
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebulę pokroić w półplasterki. Kurczaka w kostkę.
    2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulę z kurczakiem przez kilka minut.
    3. Pieczarki - jeśli są duże - pokroić w plasterki, małe dodać w całości i smażyć przez kilka minut. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.
    4. Posypać startym serem, przykryć i smażyć przez kilka minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    2

    Inaczej przyprawiłam, ale pyszny pomysł na kolację - 31 sie 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis