Kotlety jagnięce z fetą i rozmarynem

    Kotlety jagnięce z fetą i rozmarynem

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne danie, które zrobi furorę wśród dużych i małych domowinków! Aromatyczne, szybkie do przygotowania i sycące!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g jagnięciny
    • 100 g pszennego chleba namoczego w mleku
    • 1 cebula, posiekana
    • 2 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę
    • 1 jajko
    • 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
    • 150 g sera feta
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Mięso zmielić. Chleb odcisnąć z mleka i przemielić.
    2. Do mięsa dodać cebulę, czosnek i jajko, wymieszać na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Do masy mięsnej dodać rozmaryn i pokruszony ser.
    4. Z masy formować małe kotleciki.
    5. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety przez kilka minut z obu stron, aż będą rumiane.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis