Zupa pomidorowa z krewetkami i brandy

    Zupa pomidorowa z krewetkami i brandy

    1polubienie
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo prosta, a wyjątkowa zupa, którą można podawać zarówno na ciepło jak i zimno. Świeże pomidory i krewetki to pyszne połączenie!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 6-7 pomidorów
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 3 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 1 łyżeczka oregano
    • 3 szklanki bulionu warzywnego
    • 2 łyżki masła
    • 500 g krewetek
    • 2 łyżki brandy
    • 1 szklanka śmietany
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek i oregano.
    2. Dodać bulion, przykryć i dusić przez 15 minut.
    3. Przełożyć do blendera i zmiksować.
    4. Na maśle usmażyć krewetki, dodać brandy, wymieszać.
    5. Zupę przełożyć do krewetek, zagotować. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis