Zupa jajeczna

    Zupa jajeczna

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 122 osoby

    Ulubiona zupa mojej rodziny, gdy jesteśmy chorzy. Udekorować natką pietruszki i podawać z sosem sojowym. Lepsza niż rosół!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 l wody
    • 4 kostki bulionu drobiowego
    • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    • 1 łyżka suszonej mielonej cebuli
    • 2 jajka
    • 1 łyżka skrobi kukurydzianej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W średnim garnku wymieszać wodę z bulionem, pietruszką i cebulą. Doprowadzić do wrzenia.
    2. Lekko ubić jaja. Mieszając, stopniowo dodawać do zupy.
    3. Odlać około pół szklanki zupy. Dodać skrobię kukurydzianą i wymieszać, żeby nie było grudek, a następnie wlać z powrotem do zupy. Gotować aż zupa zgęstnieje.

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis