Naleśniki z pieczarkami i serem

    Naleśniki z pieczarkami i serem

    14polubień
    35min.


    Zrobione przez 34 osoby

    Pyszne i szybkie danie na obiad - naleśniki z farszem z pieczarek i sera żółtego, zapiekane w piekarniku, dzięki czemu ser się rozpuszcza nadaje naleśnikom wspaniałego smaku.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • Ciasto
    • 2 szklanki mleka
    • 2 jajka
    • 2 łyżki cukru
    • szczypta soli
    • 1 szklanka mąki pszennej
    • olej do smażenia
    • Nadzienie
    • 200 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 1 szklanka mleka
    • 2 łyżki śmietany
    • 250 g sera żółtego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Mleko zmiksować z jajkami, cukrem i solą. Dodać mąkę i zmiksować na jednolitą masę.
    2. Na patelni rozgrzać olej, nalewać ciasto i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
    3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    4. Pieczarki i cebulę posiekać i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać mąkę, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Dodać mleko, śmietanę i ser. Wymieszać i zagotować.
    5. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać w rulonik i układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać przez 10-15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Pezetuk
    autor:
    4

    - - 09 lis 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis