Naleśniki z cukinią i serem

    Naleśniki z cukinią i serem

    13polubień
    35min.


    Zrobione przez 12 osób

    Lekkie naleśniki na słono, z farszem z podsmażonej cukinii z cebulką i żółtym serem. Smakują i dużym i małym - doskonałe o każdej porze dnia, np. na obiad albo na kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • Ciasto
    • 2 szklanki mleka
    • 2 jajka
    • 1/3 szklanki cukru
    • szczypta soli
    • 2 łyżki oleju
    • 1 szklanka mąki pszennej
    • olej do smażenia
    • Nadzienie
    • 2 cukinie
    • 100 g sera żółtego
    • 1 cebula

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Mleko zmiksować z jajkami, cukrem i solą. Dodać olej i mąkę, wymieszać na jednolitą masę.
    2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i smażyć naleśniki, nalewając cienką warstwę ciasta.
    3. Przygotować nadzienie: cukinie i ser zetrzeć na tarce, cebulę posiekać.
    4. Na patelni podsmażyć cebulę, dodać cukinię i smażyć przez kilka minut. Dodać ser i smażyć, aż się roztopi.
    5. Nadzienie nakładać na środek naleśnika, składać na pół i jeszcze raz na pół, i od razu podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    AgnieszkaPawelska
    2

    Super przepis Ale po co tyle cukru, zwłaszcza w wytrawnym naleśniku? Ja nie daje wcale, albo jak już to szczyptę Pozdrawiam - 07 maj 2015

    marysqq
    autor:
    0

    Calkiem dobry przepis na cos dobrego i szybkiego do zjedzenia, zdecydowanie polecam - 31 sie 2016

    Alicja90
    autor:
    0

    Przepis rewelacyjny do mojego farszu dodałam jeszcze paprykę i wszystko doprawiłam według moich upodobań. Pyyycha - 06 paź 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis