Puree ziemniaczane z serem

    Puree ziemniaczane z serem

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny i prosty dodatek do dań - puree z serem żółtym. Gładka i kremowa konsystencja i lekko czosnkowy smak!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg ziemniaków
    • 50 g masła
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 3 łyżki kwaśnej śmietany
    • 400 g sera żółtego, startego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
    2. Na patelni rozgrzać masło i smażyć czosnek przez 2-3 minuty.
    3. Dodać ziemniaki i utłuc na patelni z czosnkiem. Dodać śmietanę, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu. Dodać ser, doprawić do smaku i podawać.

    Jak to zrobić?

    Jak zrobić idealne puree ziemniaczane? Przeczytaj nasz artykuł "Przygotowanie puree ziemniaczanego" w którym prezentujemy wiele cennych wskazówek na temat tej prostej przystawki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis