Małże pieczone z mozzarellą

    Małże pieczone z mozzarellą

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały przepis na przystawkę z owoców morza - doskonałe na romantyczną kolację. Małże zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g małży
    • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
    • 1/3 szklanki sosu pomidorowego do spaghetti
    • 150 g sera mozzarella

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Małże opłukać. Włożyć do garnka, dodać wino i zagotować. Gotować przez 2 minuty, aż się otworzą.
    2. Z małży oderwać górną muszlę, zostawiając tą, do której małże są przyczepione. Ułożyć je na blaszce, posmarować sosem i posypać serem.
    3. Piec przez 7 minut w rozgrzanym piekarniku na funkcji grill.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis