Ciasteczka z jagodami

    Ciasteczka z jagodami

    2polubienia
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ciasto francuskie jest niebywale kruche - lubię mieć je pod ręką, aby zawsze móc przygotować pyszny deser.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 450 g (2 płaty) mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
    • 2 szklanki śmietany
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    • 1 szklanka jagód

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Z ciasta wykroić małe krążki. Ułożyć na blaszce i piec przez 15 minut.
    3. W międzyczasie śmietanę ubić z cukrem. Dodać wanilię i jagody, wymieszać.
    4. Krążki przekroić w poprzek na pół, przekładać kremem i jagodami, przykryć drugą częścią jak kanapkę.

    Ekstrakt waniliowy

    Nie wiesz jak zrobić ekstrakt waniliowy? To proste! Przeczytaj nasz artykuł: "Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?"

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis