Kanapki z serem brie i figami

    Kanapki z serem brie i figami

    1polubienie
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Aromatyczna i delikatna przystawka - doskonała z białym winem. Chrupiąca bagietka z serem brie i podsmażonymi świeżymi figami.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 100 g miodu
    • 1 pęczek tymianku
    • 500 g sera brie
    • 500 g francuskiej bagietki
    • 250 g świeżych fig
    • 2 łyżki masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Miód rozpuścić w rondelku, dodać tymianek i zagotować. Odstawić do przestudzenia.
    2. Ser pokroić w cienkie plasterki. Bagietkę pokroić na kromki. Figi pokroić w plasterki.
    3. Na patelni rozpuścić masło i smażyć figi przez kilka sekund z każdej strony, ostrożnie odwracając, aby zachowały swój kształt.
    4. Kromki bagietki posmarować miodem, ułożyć plasterki sera i figi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis