Młode ziemniaki z kalmarami i fasolką

    Młode ziemniaki z kalmarami i fasolką

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pyszny przepis dla miłośników owoców morza - młode ziemniaczki z dodatkiem kalmarów i zielonej fasolki. Doskonała kombinacja!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4-5 młode ziemniaki
    • 1 cebula
    • 500 g kalmarów
    • 2 łyżki masła
    • 300 g zielonej fasolki
    • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • 100 g parmezanu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Ziemniaki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę posiekać.
    2. Kalmary opłukać i pokroić w pierścienie.
    3. Na patelni rozpuścić masło i smażyć cebulę z ziemniakami przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać fasolkę i smażyć przez kolejne kilka minut, aż ziemniaki będą miękkie.
    4. Dodać kalmary i czosnek, wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem, posypać parmezanem i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis