Szaszłyki wieprzowe w marynacie majonezowej

    Szaszłyki wieprzowe w marynacie majonezowej

    1polubienie
    4godz.35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    To mój ulubiony i jedyny sposób przyrządzania szaszłyków - wychodzą fantastycznie soczyste! Najlepiej użyć łopatki wieprzowej.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 2 kg łopatki wieprzowej
    • 200 g majonezu
    • 1 łyżka soli
    • 1 łyżeczka pieprzu
    • 2 cebule pokrojone w plastry (opcjonalnie)
    • przyprawy wedle upodobania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +4godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 4godz.35min. 

    1. Mięso pokroić w 4-5 cm kostkę. Wymieszać z majonezem, dodać sól i pieprz oraz cebule. Odstawić do lodówki na 4 godziny (najlepiej na noc).
    2. Mięso nabijać na patyczki do szaszłyków, posypać ulubionymi przyprawami. Piec na rozgrzanym grillu przez około 20 minut, w międzyczasie przewracając, aż mięso będzie miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis