Ryż z fasolką, kurczakiem i pieczarkami

    Ryż z fasolką, kurczakiem i pieczarkami

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Smaczne i sycące danie dla całej rodziny - każdy znajdzie coś dla siebie - ryż, kurczak, fasolka szparagowa i pieczarki - smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu z kurczaka ze skórą
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 250 g zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na kawałki
    • 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
    • 2 ząbki czosnku, wycisnięte przez praskę
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 szklanki ugotowanego ryżu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kurczaka pokroić na małe kawałki. Kurczak ze skórą nie potrzebuje dodatkowego tłuszczu do smażenia - wystarczy ułożyć kawałki skórą do dołu na rozgrzanej patelni i smażyć przez 5 minut na dużym ogniu.
    2. Dodać łyżkę oliwy, fasolkę i pieczarki. Smażyć przez 5 minut. Dodać czosnek, ugotowany ryż, doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez kolejne 5 minut. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis