Ryba pieczona z sosem z kaparów

    Ryba pieczona z sosem z kaparów

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały przepis na pieczoną rybę, który zachwyci zarówno na rodzinnym obiedzie jak i uroczystym przyjęciu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 cebula, pokrojona w plasterki
    • 1 papryka, pokrojona w słupki
    • 2 łyżki kaparów
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżka octu winnego lub jabłkowego
    • 500 g filetu z ryby (np: tilapii)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć cebulę. Dodać paprykę i smażyć przez kilka minut, aż zmięknie.
    3. Kapary wymieszać z łyżką oliwy, natką, octem.
    4. Rybę oprószyć solą i pieprzem.
    5. Warzywa ułożyć na folii lub pergaminie, na to położyć rybę i polać sosem z kaparami.
    6. Piec przez 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis