Czerwona kapusta smażona z jabłkami

    Czerwona kapusta smażona z jabłkami

    6polubień
    25min.


    Zrobione przez 14 osób

    Wspaniały przepis na dodatek do dań - lekka smażona modra kapusta z dodatkiem jabłek. Pyszna zarówno na ciepło jak i zimno.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cebula
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 500 g czerwonej kapusty
    • 1 zielone jabłko
    • 1 łyżeczka kminku
    • 4 łyżki octu winnego lub jabłkowego
    • sól i pieprz do smaku
    • świeże zioła do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie.
    2. Kapustę drobno poszatkować i ugnieść w dłoniach, aby puściła sok. Jabłko pokroić w kostkę.
    3. Do cebuli dodać kapustę, jabłko, kminek i ocet. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez 5 minut, cały czas mieszając, aby kapusta pozostała chrupiąca.
    4. Przed podaniem posypać ziołami wedle upodobania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Efeb13
    autor:
    1

    - - 17 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis