Sałatka ziemniaczana z chrzanem

    Sałatka ziemniaczana z chrzanem

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo prosta i bardzo smaczna sałatka z ziemniaków z dodatkiem zielonej fasolki w sosie śmietanowo-chrzanowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 ziemniaki
    • 300 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
    • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    • 1 łyżka chrzanu
    • 4 cebulki dymki, posiekane
    • garść posiekanej natki pietruszki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie przez 20 minut, aż będą miękkie. Przestudzić i pokroić w dużą kostkę.
    2. Fasolkę zblanszować we wrzątku (gotować przez 2 minuty) lub mikrofalować przez kilka minut. Przekroić na pół lub na 3 części.
    3. Śmietanę wymieszać z chrzanem.
    4. Ziemniaki wymieszać z fasolką, cebulką, natką. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną z chrzanem.

    rada

    Zamiast gotować - ziemniaki można mikrofalować na najwyższym ustawieniu przez kilka minut - należy jednak pamiętać, aby były przykryte.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis