Komosa ryżowa z brzoskwiniami i serem paneer

    Komosa ryżowa z brzoskwiniami i serem paneer

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pysznie aromatyczne i egzotyczne danie rodem z Indii - sycące i zdrowe! Zamiast komosy ryżowej (quinoa) można użyć kaszki bulgur, a ser paneer zastąpić tofu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka komosy ryżowej
    • 2 szklanki wody
    • 200 g sera paneer, pokrojonego w kostkę
    • 2 brzoskwinie, pokrojone w kliny
    • 1 łyżeczka curry
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Komosę opłukać pod bieżącą wodą. Włożyć do rondelka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut.
    2. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić ser. Dodać brzoskwinie i curry, smażyć przez minutę.
    3. Dodać komosę ryżową, dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez 1-2 minuty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis