Łosoś w sosie koperkowym

    Łosoś w sosie koperkowym

    1polubienie
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smażona ryba to zawsze udany i szybki sposób na obiad. Tutaj przepis na łososia z prostym sosem śmietanowym z dodatkiem koperku i kaparów.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 filety z łososia (po 150 g)
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia
    • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany lub creme fraiche
    • 2 łyżki posiekanego koperku
    • 2 łyżki kaparów
    • 2 łyżki soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Filety smażyć na rozgrzanym oleju przez 4-5 minut z każdej strony.
    3. W międzyczasie wymieszać śmietanę z kaparami i koperkiem, dodać sok z cytryny, sól i pieprz.
    4. Filety ułożyć na półmisku i polać sosem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis