Kanapka z bakłażana z serem kozim

    Kanapka z bakłażana z serem kozim

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Czy wyobrażasz sobie kanapkę bez chleba? Oto przepis - plastry bakłażana zamiast bułki, a w środku pomidor, sałata i kozi ser. Wspaniała przekąska na piknik!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 bakłażan
    • 1/2 szklanki mąki pszennej
    • 2 jajka
    • 4 liście sałaty
    • 2 pomidory
    • 1/4 szklanki listków bazylii
    • 120 g koziego sera
    • 1/3 szklanki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Bakłażana pokroić w plastry. Mąkę wysypać na talerz, jajko roztrzepać.
    2. Plastry bakłażana obtoczyć w mące, w jajku i ponownie w mące.
    3. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć bakłażana po 3-4 minuty z każdej strony. Odkładać na papierowy ręcznik, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
    4. Na połowę plastrów bakłażana nakładać po liściu sałaty, plasterku pomidora, bazylię i kawałek sera. Przykryć pozostałymi plastrami, robiąc kanapki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis