Zielona sałata z przegrzebkami

    Zielona sałata z przegrzebkami

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Lekka sałatka z chrupiącymi rzodkiewkami, ogórkiem i owocami morza - muszlami Świętego Jakuba. Zamiast przegrzebków można dodać krewetki.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 główka sałaty
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 1 ogórek
    • 2 łyżki świeżego koperku
    • 400 g ugotowanych przegrzebków lub krewetek
    • 1/4 szklanki kwaśnej śmietany
    • 1/4 szklanki maślanki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Sałatę porwać na kawałki. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
    2. Ogórka pokroić w cienkie półplasterki.
    3. Sałatę wymieszać z ogórkami, rzodkiewką i koperkiem. Dodać przegrzebki.
    4. Śmietanę wymieszać z maślanką, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z sałatką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis