Sałatka z cukinii

    (1)
    20 min

    Bardzo smaczna i zdrowa sałatka pełna zielonych warzyw - cukinia, papryka i seler w lekkim sosie jogurtowym.


    Zrobione przez 35 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 cukinie
    • 1 zielona papryka
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 1 pęczek mięty
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 szklanka jogurtu greckiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie, długie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Wrzucić na gotującą się wodę i zblanszować (gotować przez 2 minuty). Odsączyć i przestudzić.
    2. Paprykę pokroić w cienkie paski, selera i miętę posiekać.
    3. Miętę wymieszać z selerem, papryką i cukinią. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem. Połączyć z sałatką - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (1)

    MariuszJagielski
    0

    Podoba mi się kształt pociętej cukinii. Mam komputer to stole i zabieram się do produkcji.Zamiast jogurtu dodam ser ze skiełkowanego brązowego ryżu.  -  05 wrz 2017

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis