Roladki z ryby

    Roladki z ryby

    1polubienie
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Masz ochotę przygotować coś ciekawego i mniej tradycyjnego? Roladki z białej ryby z dodatkiem sosu pesto i fety zachwycą wszystkich!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu z białej ryby
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki majonezu
    • 4 łyżki sosu pesto
    • 100 g sera feta lub koziego
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w paski o szerokości 3-4 cm. Oprószyć solą i pieprzem.
    2. Majonez wymieszać z pesto i pokruszoną fetą.
    3. Na każdy pasek ryby nakładać trochę nadzienia i zwijać w roladki, zabezpieczyć wykałaczką.
    4. Roladki ułożyć na patelni, przykryć i smażyć przez około 10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis