Bulgur z czarnymi oliwkami i miętą

    Bulgur z czarnymi oliwkami i miętą

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wspaniale aromatyczne i proste do przyrządzenia - kaszka bulgur z miętą i oliwkami jest doskonałym dodatkiem do dań. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka bulguru
    • 100 g czarnych oliwek
    • 150 g sera feta
    • 1 pęczek mięty
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Bulgur ugotować. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę pokruszyć.
    2. Bulgur wymieszać z oliwkami i serem. Miętę posiekać i dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, połączyć z bulgurem i dokładnie wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis