Makaron z zieloną fasolką i orzechami

    Makaron z zieloną fasolką i orzechami

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Fantastyczny przepis na bezmięsny obiad - źródłem białka są tutaj orzechy włoskie i fasolka szparagowa. Można posypać parmezanem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu
    • 2 łyżki masła
    • 1/2 łyżeczki suszonego lub świeżego rozmarynu
    • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • 250 g zielonej fasolki (odciąć końcówki)
    • 1/2 szklanki orzechów włoskich
    • sól i pieprz do smaku
    • starty parmezan do posypania (opcjonalnie)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente - 2 minuty krócej niż podane na opakowaniu.
    2. Na patelni stopić masło, dodać rozmaryn i czosnek, podsmażyć. Dodać fasolkę i smażyć przez kilka minut, cały czas mieszając.
    3. Dodać orzechy i smażyć przez kolejne 2 minuty, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło.
    4. Do fasolki dodać makaron, wymieszać i smażyć przez 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem, można też posypać parmezanem. Gotowe!

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis