Zielona fasolka z fetą

    Zielona fasolka z fetą

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Smaczna sałatka na lekki ale sycący letni lunch lub kolację - zielona fasolka z pomidorem, rzodkiewką i serem feta.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g zielonej fasolki
    • 100 g sera feta
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 1 cebula
    • 2 pomidory
    • 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Fasolkę oczyścić i odkroić końce. Wrzucić na wrzątek i gotować przez 5 minut. Odsączyć i osuszyć.
    2. Ser feta pokruszyć. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę posiekać, a pomidory pokroić w kostkę.
    3. Fasolkę wymieszać z serem i warzywami.
    4. Oliwę wymieszać z octem i polać sałatkę. Doprawić solą i pieprzem - smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis