Smażona czerwona kapusta

    Smażona czerwona kapusta

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zaskakująca w smaku i prosta do przygotowania czerwona kapusta smażona z orzechami i cebulką. Doskonały dodatek do dań.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g czerwonej kapusty
    • 1 cebula
    • 4 łyżki masła
    • 1 szklanka orzechów pekan lub włoskich
    • 1 łyżka cukru
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 pęczek cebulki dymki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kapustę poszatkować i dobrze wygnieść w rękach aby zmiękła. Cebulę posiekać.
    2. Na patelni stopić 2 łyżki masła. Dodać kapustę z cebulą, przykryć i dusić na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
    3. Po 10 minutach dodać resztę masła, orzechy i cukier. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    4. Cebulkę dymkę posiekać, dodać do kapusty i smażyć przez 5 minut. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis