Łosoś z serem kozim i bazylią

    Łosoś z serem kozim i bazylią

    2polubienia
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pysznie aromatyczne danie na wyjątkowe okazje - łosoś nadziewany kozim serem z dodatkiem świeżej bazylii.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g filetu z łososia ze skórą
    • 150 g sera koziego
    • 1 mały pęczek bazylii
    • pieprz do smaku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 4 łyżki soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Filet pokroić na 4 części. Ułożyć skórą do dołu i w każdym kawałku zrobić przez środek 2 cm nacięcie, uważając, aby nie uszkodzić skóry.
    2. Ser rozdrobnić widelcem. Bazylię posiekać i wymieszać z serem, doprawić pieprzem.
    3. Farszem napełnić nacięcia w rybie.
    4. Na patelni rozgrzać oliwę, ułożyć kawałki ryby skórą do dołu. Przykryć i smażyć przez 7-10 minut.
    5. Przed końcem smażenia skropić sokiem z cytryny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis