Przegrzebki w sosie z grzybami shitake

    Przegrzebki w sosie z grzybami shitake

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne danie dla wielbicieli owoców morza - mięsiste przegrzebki w kremowym sosie z dodatkiem grzybów shitake.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 szalotki
    • 2 łyżki masła
    • 100 g grzybów shitake
    • 400 g przegrzebków
    • 1 szklanka śmietany
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Szalotki pokroić w cienkie półplasterki. Grzyby pokroić w plasterki.
    2. Na patelni roztopić masło i smażyć cebulę przez kilka minut. Dodać grzyby i smażyć, mieszając, aż zmiękną.
    3. Dodać przegrzebki i smażyć przez minutę z każdej strony, aby się zrumieniły.
    4. Całość zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Zagotować i podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis