Czerwona kapusta z jabłkiem

    Czerwona kapusta z jabłkiem

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Pyszna i zdrowa surówka w lekkim sosie balsamicznym - wspaniale wygląda i jeszcze lepiej smakuje - samo zdrowie!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g czerwonej kapusty
    • 1 łyżeczka cukru
    • 2 jabłka
    • 1 cebula
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kapustę poszatkować, ugnieść i odcisnąć, posypać cukrem.
    2. Jabłka obrać i pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać. Dodać kapustę i wymieszać.
    3. Ocet wymieszać z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z sałatką i dokładnie wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis