Sałatka z fasoli limeńskiej z fetą

    Sałatka z fasoli limeńskiej z fetą

    Zapisz do ulubionych
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zdrowa i sycąca sałatka doskonała na lunch, kolację lub dodatek do dań - zamiast fety można dodać ser kozi.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g świeżej fasoli limeńskiej
    • 150 g sera feta
    • 1 cebula
    • 2 łyżki koperku
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Nieobraną fasolę wrzucić na wrzącą wodę. Gotować przez 3 minuty.
    2. Fasolę odcedzić, przestudzić i obrać. Przełożyć do miski (można wstawić do lodówki aby całkowicie wystudzić).
    3. Fetę pokroić w kostkę. Koperek i cebulę posiekać.
    4. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz. Dressing wymieszać z fasolą. Dodać koperek i cebulę, wymieszać.
    5. Sałatkę wymieszać z serem. Doprawić solą w razie potrzeby.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis