Ogórki faszerowane

    Ogórki faszerowane

    1polubienie
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna sałatka podawana w łódeczkach z ogórka. Wspaniała na letnie przyjęcie lub piknik. Łatwe i smaczne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 ogórki
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 1 pęczek cebulki dymki
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 łyżki kwaśnej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Ogórki przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć nasiona.
    2. Jajka rozgnieść widelcem lub zetrzeć na tarce. Rzodkiewki zetrzeć na tarce, cebulkę posiekać.
    3. Rzodkiewki wymieszać z cebulką i jajkami, doprawić solą i pieprzem i połączyć ze śmietaną.
    4. Nadzieniem napełnić łódeczki z ogórków.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis