Pieczarki faszerowane ziemniakami i serem

    Pieczarki faszerowane ziemniakami i serem

    5polubień
    30min.


    Zrobione przez 5 osób

    Pomysłów na faszerowane pieczarki nigdy dość! To wspaniała przystawka na każdą okazję - tym razem z nadzieniem z ziemniaków i żółtego sera.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 16 pieczarek
    • 3 ugotowane ziemniaki
    • 150 g sera żółtego
    • 3 ząbki czosnku
    • świeże zioła do smaku (natka pietruszki, kolendra)
    • 3 łyżki majonezu
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Z pieczarek odkroić nóżki - w tym przepisie będą potrzebne tylko kapelusze.
    3. Ziemniaki i ser zetrzeć na drobnej tarce. Czosnek i zioła posiekać, wymieszać z ziemniakami. Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać na jednolitą masę.
    4. Kapelusze pieczarek napełnić farszem. Piec przez 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis