Pasta pieczarkowa

    Pasta pieczarkowa

    10polubień
    30min.


    Zrobione przez 10 osób

    Wspaniała pasta do kanapek z pieczarek, z dodatkiem cebuli i czosnku - idealna na przystawkę, ale także na śniadanie lub kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 ząbki czosnku
    • 3 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Pieczarki i cebulę posiekać.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać grzyby i smażyć przez kilka minut na dużym ogniu. Dodać sól i pieprz, odstawić do przestygnięcia.
    3. Zmiksować w blenderze razem z czosnkiem. Dodać majonez i wymieszać - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis