Jajka faszerowane buraczkami

    Jajka faszerowane buraczkami

    2polubienia
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Coś dla miłośników tradycyjnego rosyjskiego specjału - śledzie z warzywami tym razem jako nadzienie jajek.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 ugotowane buraki
    • 1/2 cebuli
    • 50 g solonych śledzi
    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 2 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Buraki obrać i zetrzeć na tarce.
    2. Cebulę i śledzie posiekać.
    3. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
    4. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać buraki, cebulę i śledzie, wymieszać z majonezem.
    5. Farszem napełniać połówki jajek.

    Buraki

    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o burakach - jak je wybierać, obierać i przygotowywać - koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Jak przyrządzić buraki?".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis