Kasza gryczana z łososiem

    Kasza gryczana z łososiem

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty, zdrowy i smaczny obiad popularny w kuchni rosyjskiej - kasza gryczana smażona z cebulą i łososiem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka kaszy gryczanej
    • 300 g filetu z łososia
    • 1 cebula
    • 2 łyżki masła
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie, uważając, aby jej nie przegotować.
    2. Łososia pokroić w kostkę, cebulę posiekać.
    3. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, dodać rybę i smażyć na dużym ogniu przez kilka minut.
    4. Dodać kaszę i smażyć przez kolejne 3-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis