Sałatka z bulgurem i łososiem

    Sałatka z bulgurem i łososiem

    1polubienie
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniała sycąca a jednocześnie lekka sałatka doskonała na letni obiad lub kolację - kaszka bulgur na ciepło z pomidorami i łososiem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 szklanki kaszki bulgur
    • 2 pomidory
    • 1 czerwona cebula
    • 1 pęczek bazylii
    • 200 g filetu z łososia
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki octu balsamicznego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Bulgur gotować przez 10 minut.
    2. Pomidory pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, a bazylię posiekać.
    3. Łososia pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
    4. Warzywa wymieszać z bulgurem, dodać rybę i bazylię, wymieszać.
    5. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i octem, skropić sałatkę i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis