Czebureki z ziołami

    Czebureki z ziołami

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Naleśniki tradycyjne w kuchni gruzińskiej - w tej wersji bardzo cienkie, nadziewane cebulą z dodatkiem kolendry.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 2 szklanki mąki pszennej
    • 2/3 szklanki ciepłej wody
    • szczypta soli
    • 2 cebule, posiekane
    • 2 pęczki kolendry
    • olej do smażenia
    • masło do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Z mąki, wody i soli zarobić twarde ciasto. Z ciasta odrywać małe kawałki i rozwałkowywać na cienkie placki.
    2. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę, posolić do smaku. Kolendrę posiekać i dodać do cebuli, wymieszać.
    3. Nadzienie nakładać na placki na jedną połowę, złożyć na pół tak, aby przykryć nadzienie.
    4. Czebureki smażyć na gorącej patelni bez dodatku oleju. Przed podaniem posmarować masłem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis