Zapiekanka ryżowa z paluszkami surimi

    Zapiekanka ryżowa z paluszkami surimi

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały przepis na rodzinny obiad - zapiekanka z ryżu z paluszkami surimi, kukurydzą, serem i kaparami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 szklanki ryżu, ugotowanego
    • 250 g paluszków surimi, posiekanych
    • 1 puszka (400 g) kukurydzy, odcedzonej z zalewy
    • 150 g startego sera żółtego
    • 1 pęczek cebulki dymki, posiekany
    • 1 pęczek koperku, posiekany
    • 3 łyżki kaparów
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    2. Ryż wymieszać z paluszkami surimi, kukurydzą, 100 g sera, cebulą i koperkiem. Dodać kapary i majonez, dokładnie wymieszać i doprawić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać pozostałym serem.
    3. Piec przez 20-25 minut.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis