Smażona sola z serem

Prosta do przyrządzenia i aromatyczna ryba w sosie serowym z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Polecam!

nt-bella

Składniki

ilość porcji: 2 

  • 1 średniej wielkości sola
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 100 g sera żółtego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

  1. Solę umyć. Odkroić głowę, a resztę pokroić w kawałki o grubości 2,5 cm.
  2. Kawałki ryby obtoczyć w mące.
  3. Na patelni roztopić masło i smażyć rybę przez 3 minuty z każdej strony.
  4. Czosnek i natkę posiekać, posypać rybę. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Ser zetrzeć na tarce i posypać rybę. Przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć przez kilka minut, aż ser się roztopi.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie