Smażona sola z serem

    Smażona sola z serem

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosta do przyrządzenia i aromatyczna ryba w sosie serowym z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Polecam!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 średniej wielkości sola
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki masła
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 100 g sera żółtego
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Solę umyć. Odkroić głowę, a resztę pokroić w kawałki o grubości 2,5 cm.
    2. Kawałki ryby obtoczyć w mące.
    3. Na patelni roztopić masło i smażyć rybę przez 3 minuty z każdej strony.
    4. Czosnek i natkę posiekać, posypać rybę. Doprawić solą i pieprzem.
    5. Ser zetrzeć na tarce i posypać rybę. Przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć przez kilka minut, aż ser się roztopi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis