Cynamonowe spiralki

    Cynamonowe spiralki

    1polubienie
    1godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Prosty i pyszny przepis na ciasteczka z mrożonego ciasta francuskiego - chrupiące i cynamonowe - doskonałe na każdą okazję.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 250 g mrożonego ciasta francuskiego
    • 2 łyżki cynamonu
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 jajko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.5min. 

    1. Ciasto francuskie odłożyć w temperaturze pokojowej na około 30 minut aby rozmarzło.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    3. Cynamon wymieszać z cukrem. Jajko roztrzepać i posmarować lekko ciasto.
    4. Ciasto posypać mieszaniną cukru z cynamonem, lekko rozwałkować. Odwrócić na drugą stronę i posypać pozostałym cukrem. Rozwałkować.
    5. Ciasto pokroić wzdłuż na 3 części, a następnie w poprzek na paski o długości 2,5 cm. Trzymając za końce skręcać paski w spiralki. Układać na blaszce.
    6. Piec przez 20 minut.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis