Gulasz z wołowiną

    (6)
    1 godz. 45 min

    Smaczne, sycące danie na chłodne dni - gulasz z wołowiną duszoną z warzywami w sosie własnym. Polecam!


    Zrobione przez 30 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g wołowiny gulaszowej
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 2 łyżki masła
    • 1 cebula, posiekana
    • 2 marchewki, starte na tarce
    • 1 czerwona papryka, pokrojona w słupki
    • 2 liście laurowe
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 szklanka wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.45min. 

    1. Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Oprószyć mąką.
    2. Na patelni stopić masło i obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka.
    3. Na patelnię dodać cebulę, marchewkę i paprykę, podsmażyć i przełożyć do garnka.
    4. Dodać liście laurowe, sól i pieprz, całość zalać wodą i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dodać więcej wody.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (6)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis