Makaron po marynarsku

    Makaron po marynarsku

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Pyszne i proste danie, które nie wymaga żadnych specjalnych składników - ot, makaron, cebula i mielona wołowina. Dobre i szybkie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu nitki lub spaghetti
    • 1 duża cebula
    • 2 łyżki masła
    • 400 g mielonej wołowiny
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Makaron gotować w osolonej wodzie 2 minuty krócej niż zalecane na opakowaniu.
    2. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.
    3. Dodać mięso i smażyć na dużym ogniu przez kilka minut, cały czas mieszając i rozdrabniając mięso.
    4. Doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron i dokładnie wymieszać. Smażyć przez kilka minut, aby makaron się zrumienił. Można dodać odrobinę więcej masła.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis