Halibut z orzechami piniowymi

    Halibut z orzechami piniowymi

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniale lekki posiłek na każdą okazję - stek z halibuta przyrządzony z cebulą i orzechami piniowymi. Najlepiej podawać z cytryną.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 steki z halibuta (po 150 g)
    • 2 cebule
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka miodu
    • 1 łyżeczka majeranku
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/3 szklanki orzechów piniowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Steki przekroić na pół i usunąć ości. Cebule pokroić w półplasterki.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebule przez 5 minut. Zmniejszyć ogień i kontynuować smażenie, aż cebula się skarmelizuje. Dodać miód i majeranek, smażyć jeszcze przez 2-3 minuty.
    3. Na patelnię dodać rybę, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć przez 5 minut, następnie odwrócić i smażyć jeszcze przez kilka minut.
    4. Kiedy ryba będzie prawie gotowa, dodać orzechy i smażyć jeszcze przez 2-3 minuty. Podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis