Papryka nadziewana bakłażanem

    Papryka nadziewana bakłażanem

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Czerwona papryka z bakłażanem, serem i orzechami. Można ją podać na obiad albo nawet na imprezę, jako przekąskę.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 czerwone papryki
    • 1 cebula, posiekana
    • 3 bakłażany, pokrojone w kostkę
    • 4 łyżki oleju
    • 100 g sera żółtego, startego
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1/2 szklanki posiekanych orzechów
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne.
    2. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę z bakłażanem. Kiedy bakłażan będzie miękki, rozgnieść go widelcem.
    3. Bakłażana wymieszać z orzechami, serem i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Farszem z bakłażana nadziać papryki. Ułożyć na blaszce i piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis