Serca drobiowe z ziemniakami

    Serca drobiowe z ziemniakami

    3polubienia
    35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Szybki pomysł na sycący i smaczny obiad w środku tygodnia. Serca drobiowe duszone z ziemniakami w sosie śmietanowym.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g serc drobiowych
    • 3 łyżki oleju
    • 1 cebula, posiekana
    • 5 średnich ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę
    • 1 liść laurowy
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Serca drobiowe opłukać i pokroić w kostkę.
    2. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę. Dodać serca i smażyć przez 5 minut.
    3. Dodać ziemniaki i smażyć przez kolejne 5 minut. Całość zalać wodą tylko tyle, aby przykryła ziemniaki.
    4. Doprawić solą i pieprzem, dodać liść laurowy i smażyć na niewielkim ogniu przez 20 minut.
    5. Na ostatnie 5 minut zmniejszyć ogień i dodać śmietanę. Wymieszać, a następnie podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis